loader image

NL DOET 2017 (Hilverbode)

NL DOET 2017: ‘Organisaties vraag maar raak!’

Verschillende inwoners van de gemeente Hilvarenbeek waren op vrijdag 10 en zaterdag 11 maart als vrijwilliger actief in het kader van NL DOET. Deze dagen staken zij de handen uit de mouwen op 11 plekken in de lokale gemeenschappen. De bekendheid van NL Doet is een ‘handig middel’ om toch die geplande klus te klaren, genoeg vrij. willigers te vinden daarvoor, en een ‘extra centje’ voor de organisatie te scoren. En… voor een aantal is de deelname van onze koning of onze eigen burgemeester, ook een goede reden om als collega-vrijwilliger mee te doen!

In Esbeek knapten de vrijwilligers de tafels in Gasterij Schuttershof op. Zo ook Sjef Oerlemans: ‘Ik doe veel vrijwilligerswerk en ben actief binnen het bestuursleven. In ons dorp doen we een heleboel zelf. Geld mag nooit de drijfveer zijn, maar je hebt het wel nodig om het vrijwilligerswerk uit te kunnen voeren. Door als vrijwilliger aan de slag te gaan, spaar je weer een ex- tra centje uit voor andere dingen. Het is in Esbeek niet zo moeilijk om iets onbaatzuchtig te doen. want het laat zich hier makkelijk organiseren. Bovendien draagt het bij aan de cohesie en aan het positivisme in het dorp. Daar naast werd ook belangrijk werk verricht aan het zomerverblijf van Andreas Schotel, in de bossen van Esbeek.
In Diessen werd bij De Weder- loop buiten een stevig bankje in elkaar gezet, terwijl binnen door mensen van Prins Heerlijk een lunch voor de bezoekers werd bereid.

Bij Zorgcentrum De Clossen- borch konden de bewoners zich lekker laten verwennen tijdens de beautymiddag. De vrijwilli gers die hiervoor klaarstonden, zijn erg te spreken over het initi- atief NL DOET. Suzan van Hees, die deze middag make-up en massages verzorgde: “Ontzet- tend leuk dat NL DOET wordt georganiseerd, want ouderen verdienen dit. Toen ze nog jon- ger waren, gingen ze misschien ook wel naar een schoonheids- specialiste en nu kan dat wéér.” Haar collega Anja Heeffer was ook erg enthousiast: “Er is zoveel werk dat niet door de reguliere zorg kan worden opgepakt en het is hard nodig om mensen in een zorgcentrum eens extra in de watten te leggen. Jenny van Dongen zette zich deze middag in om de nagels van de bewoners er weer prachtig verzorgd uit te laten zien. Jenny: ‘Het is mooi dat vrijwilligers tijdens NL DOET klaarstaan voor diegenen die het hard nodig hebben.”

WAARDERING

Burgemeester Palmen bracht vrijdagmiddag een bezoek aan Zorgcentrum De Clossenborch en deelde aan de vrijwilligers een roos uit, als waardering. Hij sprak lovende woorden: Velen zetten zich graag belangeloos in om de bewoners een verwendag te bezorgen. Iedereen bedankt voor de extra inzet van vandaag, maar ook alle andere dagen zijn vrijwilligers in touw, waarvoor een dik dankjewel.”

VRIJWILLIGERSWERK

Meer weten over vrijwilligers- werk in de gemeente Hilvarenbeek? Kom gerust langs op dinsdag- en donderdagmorgen tussen 9.00 en 12.30 uur bij Contour de Twern aan de Vrijthof 11 in Hilvarenbeek, mail naar infohilvarenbeek@contourdetwern.nl of bel 013-5058319 | 06- 83614509.

Concept, ontwerp & realisatie website: Pulles Media Design