loader image

Wandelroute

Een ware aanrader voor wandelaar, natuur- en kunstliefhebber. Op deze pagina alvast een voorproefje!

De Andreas Schotel wandelroute

Een rondwandeling van ruim 3 of 10 km langs enkele werkplekken van de kunstenaar, geïnspireerd door zijn etsen en tekeningen.

De route bestaat uit een wandeling langs enkele werkplekken van de kunstenaar Andreas Schotel. Onderweg komt u schildersezels tegen met zijn werk. Daarnaast staan er kunstwerken langs de route geïnspireerd op zijn etsen en aquarellen.

De route start en eindigt bij Cafe Schuttershof. Hier kun je dagelijks terecht vanaf 10:30 voor informatie, drank en spijs.

Let op, de route gaat deels over het grondbezit van Brabants Landschap en Landgoed de Utrecht. Verschillende paden zijn al eeuwenoud en derhalve niet geschikt om te fietsen. 

Plattegrond & Routebeschrijving

In het museum en/of bij bij café Schuttershof kunt u gratis een gedrukt exemplaar van de wandelroute verkrijgen. Hierin is de plattegrond en routebeschrijving opgenomen. Naast de de deur van het museum hangt een folderhouder met de wandelroute zodat u ook buiten de openingstijden een exemplaar kunt meenemen.

Daarnaast kunt u een uitgebreide brochure aanschaffen voor € 2,00 met meer achtergrond informatie over de werken die u tegenkomt op de route.

Bent u niet in de gelegenheid om langs het museum te gaan, dan kunt u hier de vereenvoudigde versie van de route en plattegrond downloaden.

Geocaching

Geocaching is een manier om op een leuke spannende wijze te genieten van de natuur. Het is een spel (te vergelijken met een speurtocht) dat wereldwijd gespeeld wordt. Middels een zogenaamde GPS (global position system), een apparaat dat navigeert via een aantal satellieten, gaat u op zoek naar een verborgen ‘schat’, ook wel ‘cache’ genoemd. Informatie over waar de ‘schat’ te vinden is, zoekt u van tevoren op via internet (www.geocaching.com).

Veel wandelaars hebben de Andreas Schotel route al gelopen. Intussen is er ook een Andreas Schotel geocache-route gerealiseerd, waarvoor, zo blijkt, enthousiaste wandelaars naar Esbeek komen. De Andreas Schotelroute is een zogenaamde multicache. Dat wil zeggen dat u via verschillende opdrachten op de 10 kilometer lange route, uiteindelijk uitkomt bij de eindlocatie (eindcache). Op de eindcache vindt u een laatste opdracht waarmee u, als u de juiste oplossing vindt, nog een verrassing kunt ontvangen.

Iemand die de multicache tot een goed einde heeft gebracht, meldt bij thuiskomst via de internetsite dat de cache gevonden is en kan daarbij bevindingen noteren. Deze reacties worden bewaard op de site en zijn altijd terug te lezen. Daaruit blijkt dat geocachers zeer enthousiast zijn over de Andreas Schotel route en de opdrachten.

Zelf ook eens proberen? Als u geïnteresseerd bent, kijk dan op de site: www.geocaching.com . Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met Egbert Stellinga uit Esbeek, via emailadres: maeg@xs4all.nl

Groepsontvangsten

De Andreas Schotel Wandelroute met gids (zowel op de korte als de lange route mogelijk)

Wilt u met een groep (minimaal 8 personen) de Andreas Schotel Wandelroute gaan lopen dan is het een aanrader dit te doen met één van onze gidsen. Zij vertellen u alles over Andreas Schotel, zijn leven en werk, het ontstaan van de wandelroute, de kunstwerken die u onderweg tegenkomt en natuurlijk ook de geschiedverhalen rondom de natuurgebieden die u bewandelt.

Natuurlijk kunt u dit alles combineren met voor- of achteraf een heerlijke lunch of diner bij musemcafé Schuttershof, of praat u gezellig na met een drankje en een borrelplank.

  • Alleen op afspraak via  info@andreasschotel.nl of tel. 06-23154233
  • Presentatie en rondleiding museum en korte wandelroute inclusief bezoek aan de Schuttel: 5 euro p.p. (met een minimum van 8 personen)
  • Lange wandelroute met gids inclusief bezoek aan de Schuttel: 5 euro p.p. (met een minimum van 8 personen)
  • Duur: ongeveer drie à vier uur.

Heeft u andere wensen dan denken we graag met u mee. 

Concept, ontwerp & realisatie website: Pulles Media Design