loader image

Vrienden van Schotel

Stichting, werkgroepen en partners die Andreas Schotel levend houden.

Stichting Vrienden van Andreas Schotel

Op initiatief van enkele inwoners van Esbeek ontstond in 1981 de Stichting Vrienden van Andreas Schotel. Doel van de stichting is bekendheid te geven aan het werk van Andreas  Schotel, het werk van Schotel te bewaren voor de toekomst en het werk voor een breder publiek toegankelijk te maken. Hiertoe is in 1981 een kunstuitleen met werken van Schotel gestart en is in 2009 het museum aan de Dorpsstraat geopend.

Organisatie

De vele activiteiten worden uitgevoerd door een dertigtal vrijwilligers aangestuurd door het bestuur van de stichting. Er zijn werkgroepen voor o.a. de jaarlijkse uitleen van etsen, het verzorgen van groepsontvangsten en het geven van rondleidingen, het beheer van de collectie, de organisatie van exposities, toezicht op het museum, het geven van de workshop Etsbeek, vertegenwoordiging op markten en andere evenementen, onderhoud van De Schuttel, ontwikkeling van de wandelroute.

Het bestuur bestaat uit de volgende personen: Piet Verhoeven (voorzitter), Mariëtte Souwen (secretariaat), Ad van Rijswijk (penningmeester), Addy van Seeters (lid) en Danny van Vliembergen (lid). Het beheer van de collectie is in handen van cultuurhistoricus Peter Thoben, conservator van het museum.

werkgroepen

AIRE

Artist in Residence Esbeek

SEE

Sculpture Expo Esbeek

Concept, ontwerp & realisatie website: Pulles Media Design