loader image

Uitnodiging Lezing ter gelegenheid van de tentoonstelling Grafiek van Pieter Dupont (1870-1911)

Het bestuur van de Stichting Vrienden van Andreas Schotel in Esbeek nodigt u graag uit voor de lezing ter gelegenheid van de tentoonstelling Grafiek van Pieter Dupont (1870-1911) op zondag 11 november a.s. om 14.00 uur in het Andreas Schotel Museum in café Schuttershof, Dorpsstraat 2 te 5085 EG Esbeek.

Graficus Pieter Dupont is een talentvolle kunstenaar, die vooral door zijn etsen en kopergravures bekendheid geniet, maar als hoogleraar aan de Rijksacademie grote invloed op de grafische kunsten in Nederland heeft uitgeoefend.
Het is inmiddels 60 jaar geleden dat er een solo-expositie van zijn werk werd gehouden. Wij zijn dan ook zeer verheugd dat een verzamelaar van zijn prenten bereid was een deel van zijn verzameling aan ons uit te lenen voor deze overzichtstentoonstelling.

In zijn lezing Pieter Dupont en de grafische kunsten van zijn tijd zal kunst- en cultuur- historicus Peter Thoben, conservator van het Esbeekse museum, het belang van Pieter Dupont voor de Nederlandse kunst voor het voetlicht brengen.
De expositie loopt nog tot en met 10 januari 2019 in het Andreas Schotel Museum Esbeek.

Uw aanwezigheid wordt ten zeerste op prijs gesteld. Wij hopen van harte u te mogen begroeten.

Stichting Vrienden van Andreas Schotel

Concept, ontwerp & realisatie website: Pulles Media Design