loader image

Hilvarenbeek Museumdorp eert Andreas Schotel in Beekse musea

Hilvarenbeek Museumdorp eert Andreas Schotel in Beekse musea.

Op zondag 9 april om 12.30 uur zal de heer Ryan Palmen, burgemeester van Hilvarenbeek, in het Andreas Schotel Museum in Esbeek de officiële opening verrichten van de Beekse Museumdag aan het begin van het museumjaar 2017.
Iedereen is van harte welkom. Bij de opening in het Andreas Schotel museum zijn voor iedereen vouchers beschikbaar waarmee gratis entree kaarten voor deze zondag te krijgen zijn voor een bezoek aan onze musea in Hilvarenbeek tussen 13.00 en 17.00 uur.

Meer dan 60 jaar verbleef Andreas Schotel in de zomermaanden in Esbeek. De werkende mens in de stad en in de Brabantse land- en bosbouw was voor hem een voortdurende bron van inspiratie. Zo heeft hij in de vorige eeuw de geschiedenis van het Brabantse platteland land in zijn werk vastgelegd. In mei 2009 is het Andreas Schotel museum geopend. Het is gevestigd in het pand van het coöperatieve Café Schuttershof aan de Dorpsstraat in Esbeek. Het museum wordt beheerd door de Stichting Vrienden van Andreas Schotel die zich ten doel gesteld heeft het werk van Schotel voor de toekomst te bewaren en voor een breder publiek toegankelijk te maken. Als verlengstuk van het museum is een wandel- en kunstroute ingericht met sculpturen, etsen, aquarellen en het zomerhuisje van Schotel. Het omvangrijke oeuvre van Schotel is in zijn geheel in bezit van het Esbeekse museum, zowel zijn Brabantse als zijn Rotterdamse werk. Zijn ‘schoongedrukte’ ets neemt binnen de etskunst een geheel eigen plaats in. Zijn genegenheid voor Esbeek bleek uit zijn wens om aldaar op ‘Godes Akker’ begraven te worden.

Stichting Hilvarenbeek Museumdorp
info@museumdorp.com

Entertainmentmuseum Dansant
Kermismuseum Soet&Vermaeck Museum De Dorpsdokter De Beekse Toren
Bierbrouwerij De Roos van 1877
Boerderijmuseum Grutje
Andreas Schotel Museum

Concept, ontwerp & realisatie website: Pulles Media Design