loader image

Opening Tentoonstelling Peter van Tilburg

Uitnodiging

Het bestuur van de Stichting Vrienden van Andreas Schotel in Esbeek nodigt u graag uit voor de opening van de tentoonstelling Peter van Tilburg, aquarellen en de presentatie van het boek Brabantse Heerlijkheden op zaterdag 18 september a.s. om 15.00 uur in het Andreas Schotel Museum in cafĂ© Schuttershof, Dorpsstraat 2 te 5085 EG Esbeek.

Tijdens de coronaperiode heeft Peter van Tilburg uit Hilvarenbeek al wandelend en fietsend de regio doorkruist en in vlotte aquarellen aansprekende plekken vastgelegd. Dat heeft tot een reeks aquarellen geleid die laten zien hoe rijk en divers binnen de Kempen de flora en fauna in natuurgebieden en landgoederen zijn. Hieruit is een selectie gemaakt, waarbij Emmanuel Naaijkens informatie teksten heeft geschreven. Het resultaat is gebundeld in het boek Brabantse Heerlijkheden. Oude landgoederen en nieuwe natuurgebieden in aquarel en tekst. Het boek maakt ons bewust van de waarde van deze gebieden, is in wezen een pleidooi voor het behoud, overtuigt ons van de schoonheid en is tevens een stimulans om zelf op stap te gaan.

Kunst- en cultuurhistoricus Peter Thoben, conservator van het Andreas Schotel Museum, zal u welkom heten.

Schrijver-redacteur Thijs Caspers van de afdeling communicatie van het Brabants Landschap zal de tentoonstelling en het boek introduceren.

Kunstenaar Peter van Tilburg zal het eerste exemplaar van het boek overhandigen aan Leon van de Moosdijk, wethouder van Ruimtelijke Ontwikkeling, Volkshuisvesting&Duurzaamheid van de gemeente Hilvarenbeek.

Wij houden ons natuurlijk aan de geldende voorschriften en maatregelen tegen de verspreiding van het COVID-19 virus. Daarom vragen wij u zich vooraf aan te melden op info@andreasschotel.nl als u aanwezig wilt zijn.

De expositie loopt van 19 september t/m 28 november 2021 in het Andreas Schotel Museum Esbeek.

Uw aanwezigheid wordt ten zeerste op prijs gesteld.

Stichting Vrienden van Andreas Schotel 

Concept, ontwerp & realisatie website: Pulles Media Design