loader image

Directeur Brabants Landschap spreker op culturele avond Vrienden van Schotel.

Op a.s. vrijdag 25 januari om 20 uur houdt de Stichting Vrienden van Andreas Schotel in Schuttershof haar jaarlijkse culturele avond waarbij de etsen worden geruild. Wij nodigen iedereen van harte uit hierbij aanwezig te zijn.

Op deze avond is Brabants Landschap onze speciale gast. Haar nieuwe directeur Joris Hogenboom zal vertellen over de algemene strategie t.a.v. het beheer van hun natuurgebieden. Wim de Jong zal specifiek ingaan op de grootschalige natuur herstelwerkzaamheden op de Roovertse Heide, gelegen tegen de Spaaneindsestraat in Esbeek.

Het huisje van Andreas Schotel, de Schuttel, staat op het gebied van Brabants Landschap. Door de samenwerking met hen hebben we het huisje in 2001 kunnen restaureren en zo kunnen behouden. Als onderdeel van de Andreas Schotel kunst- en wandelroute, die voor een behoorlijk deel door de bossen van Brabants Landschap loopt, komen er jaarlijks vele wandelaars een kijkje nemen bij dit voormalige zomerverblijf van Schotel. Door de lange periode, ongeveer 60 jaar, die Schotel in Esbeek heeft doorgebracht is het leven en werken van deze kunstenaar sterk verbonden met dit gebied van Brabants Landschap, voorheen de Oranje Bond.

Door de verbondenheid van Schotel met dit stuk natuur en met de actualiteit van de natuur herstelwerkzaamheden leek het ons een goed idee Brabants Landschap op deze avond uit te nodigen.

Zowel leden als niet leden zijn van harte welkom op deze avond. Velen zijn benieuwd naar de nieuwe inrichting van dit bijzondere natuurgebied: de Roovertse Heide. Op deze avond zal dat duidelijk worden.

Met vriendelijke groeten

Bestuur Vrienden van Andreas Schotel 

Concept, ontwerp & realisatie website: Pulles Media Design