loader image

Als Andreas dit had geweten!

}Het zal u niet zijn ontgaan dat van de Andreas Schotelroute veelvuldig gebruik wordt gemaakt. Vooral op mooie zonnige dagen kan het behoorlijk druk zijn op de route, heel bijzonder dat Esbeek met de route een sportieve attractie biedt waar veel mensen enorm van genieten. Iedereen kan, indien gewenst, een routekaartje nemen uit het daarvoor bestemde bakje aan de muur van het Schotelmuseum en zelfstandig op weg gaan. 

Ook nu, in de Coronatijd, nemen velen de gelegenheid om voor de aanvang van de wandeltocht een kopje koffie of iets anders mee te nemen. Ook bij terugkomst blijkt de mogelijkheid om iets te drinken of te eten door velen hooglijk gewaardeerd te worden. 

Wist u dat een grote groep liefhebbers de tocht ook lopen met een GPS- ontvanger? De Andreas Schotel route is geïntegreerd in een wereldwijd spel, Geocaching. Naast het genot van een 10 kilometer lange wandeling wordt in dit spel ook gebruik gemaakt van een aantal zoekelementen. Van de route wordt daarmee een soort speurtocht gemaakt, niet te moeilijk, maar voor een aantal mensen toch aantrekkelijk omdat het een toevoeging biedt aan de toch al mooie tocht. Het blijkt ook dat kinderen, die een tocht van 10 kilometer vaak heel saai vinden, met de opdrachten ook heel enthousiast de tocht voltooien. Via internet www.Geocaching.com vinden de wandelliefhebbers alle informatie die nodig is om de tocht tot een goed einde te brengen. Nadat ze, bij het goed voldoen van alle opdrachten, het eindpunt, bereikt hebben kunnen ze, weer via internet, het resultaat loggen. Loggen betekent in dit geval dat ze hun bevindingen over de tocht kunnen weergeven. Zo een log is te lezen op internet bij de informatie over onze route. Na het loggen kunnen ze ook een zogenaamde Favo aan de tocht toevoegen. Een Favo, is de afkorting van favoriet, die je krijgt als iemand de tocht zo geweldig vindt dat die, naar hun mening, met een Favo beloond moet worden. De Andreas Schotelroute heeft, op dit moment, al 208 favo,s en geloof me, dat is voor een wandeltocht heel bijzonder. Het is heel leuk om via de zogenaamde logs te kunnen lezen wat mensen van onze wandeltocht vinden. Je leest over het enthousiasme van de wandelaars en krijgt zo een goed beeld van hoe mensen de tocht waarderen. Hieronder vindt u een aantal voorbeelden van reacties die in een log geschreven zijn. Tevens zie je een kleine selectie van foto,s plus commentaar van enthousiaste geocachers, wandelaars.

Een aantal voorbeelden van een zogenaamde log;

 We hadden zin in een mooie wandeling. Ons oog viel op deze multi. We hadden er grote verwachtingen van. Deze zijn ruimschoots uitgekomen. Wat hebben we genoten.
Van het rustpunt gebruik gemaakt. Waar maak je zoiets nog mee tegenwoordig. Op het eindpunt nog met de co gesproken. Hij heeft ons het museum ook nog laten bewonderen.
Ook nog het extra presentje mogen ontvangen.
Een hele dikke favo erbij, voor de mooie wandeling maar ook voor de gastvrijheid.
Hier gaan we zeker nog een keer terugkomen. Het Schuttershof moet namelijk ook nog heerlijke appeltaart hebben. Wij kunnen niet wachten.
TFTC

Kort na de middag deze wandelroute komen lopen. Heerlijk vertoeven in deze bosrijke omgeving. Iets anders dan gewone multi , krijg je hier het pad goed beschreven. Je kan niet missen haast. En zoals de naam het al zegt word je onderweg getrakteerd op de creaties van Andreas Schotel. Daarvoor alleen al zou je deze wandeling willen maken !
Begonnen onder een zonnetje, maar geëindigd in een regenbui. Maar dat is niet zo erg. De gegevens werden netjes in de formule gepast en zo kon ik de cache niet missen. Leuk ook hier dat alternatief maar degelijk slot. Na goed 2 uur de naam in het logboek kunnen bijschrijven.
Thx Mareg voor het maken en onderhoud van deze multi !! Favo is meer dan verdiend ! Wat een ongelooflijke mooie route , dichtbij huis en
nog nooit van gehoord.We moesten ons zelf eigenlijk wel een beetje schamen . Het beeld wel al heel veel keer gezien , tijdens het voorbij rijden , maar we hebben ons nog nooit afgevraagd , waarom het er staat en wie het is . Genoten van net verhaal en heel de wandeling . Prachtige natuur en zeer mooie kunstwerken gespot . Hier gaan we meer wandelen en zeker deze route . Genoten , Favo verdiend . Tftc

Wat een ongelooflijke mooie route , dichtbij huis en
nog nooit van gehoord.We moesten ons zelf eigenlijk wel een beetje schamen . Het beeld wel al heel veel keer gezien , tijdens het voorbij rijden , maar we hebben ons nog nooit afgevraagd , waarom het er staat en wie het is . Genoten van net verhaal en heel de wandeling . Prachtige natuur en zeer mooie kunstwerken gespot . Hier gaan we meer wandelen en zeker deze route . Genoten , Favo verdiend . Tftc

De route beschrijving is zo nauwkeurig dat verkeerd gaan vrijwel onmogelijk is. Of het moet zijn dat in het begin 2x een weg naar rechts te vinden is en wel Kerkepad + Gerrit Kuiperspad. Het is de derde weg rechts die ik moet hebben. Daarna verliep het allemaal vlotjes. Genieten en nog eens genieten. Alsof ik, als Brabander, Vincent van Gogh aan het volgen was. Weer een stukje Brabant ontdekt wat ik voorheen nog niet kende. Dhr. Schotel trouwens ook niet. Erg vermakelijk allemaal. Indrukwekkend is de melkfabriek. Ik snap niet helemaal wat het belang is van de scrabbeldelen. Bij de badende vrouwen niets aangetroffen op 2 mtr hoogte!!!!(Kan aan mij liggen als anderen wel iets aantreffen.) Als ik het goed begrijp zijn deze delen nodig voor een extraatje op het einde. Met de huidige coronatijd stond ik voor gesloten deuren. Niet erg. Ik heb enorm genoten van al het moois en kan me heel goed voorstellen dat Andrea geïnspireerd was door het Esbeekse landschap. Dat is nu het mooie van geocachen. Zoveel rijkdom te zien……
Favo in. TFTC

Hopelijk hebt u een indruk gekregen van het enthousiasme die geocachers ervaren bij het lopen van deze mooie tocht. Mocht u zelf ook nieuwsgierig zijn geworden van dit mooie spel kun je daarvoor alle informatie vinden op het internet, www.geocaching.com.

Egbert Stellinga

Concept, ontwerp & realisatie website: Pulles Media Design