Geocaching

Geocaching is een manier om op een leuke spannende wijze te genieten van de natuur. Het is een spel (te vergelijken met een speurtocht) dat wereldwijd gespeeld wordt. Middels een zogenaamde GPS (global position system), een apparaat dat navigeert via een aantal satellieten, gaat u op zoek naar een verborgen 'schat', ook wel 'cache' genoemd. Informatie over waar de 'schat' te vinden is, zoekt u van tevoren op via internet (www.geocaching.com).

 Veel wandelaars hebben de Andreas Schotel route al gelopen. Intussen is er ook een Andreas Schotel geocache-route gerealiseerd, waarvoor, zo blijkt, enthousiaste wandelaars naar Esbeek komen. De Andreas Schotelroute is een zogenaamde multicache. Dat wil zeggen dat u via verschillende opdrachten op de 10 kilometer lange route, uiteindelijk uitkomt bij de eindlocatie (eindcache). Op de eindcache vindt u een laatste opdracht waarmee u, als u de juiste oplossing vindt, nog een verrassing kunt ontvangen.

Ervaringen

Iemand die de multicache tot een goed einde heeft gebracht, meldt bij thuiskomst via de internetsite dat de cache gevonden is en kan daarbij bevindingen noteren. Deze reacties worden bewaard op de site en zijn altijd terug te lezen. Daaruit blijkt dat geocachers zeer enthousiast zijn over de Andreas Schotel route en de opdrachten.

 Zelf ook eens proberen? Als u geïnteresseerd bent, kijk dan op de site: www.geocaching.com . Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met Egbert Stellinga uit Esbeek, via emailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.