Media

De Schuttel

Vanaf 1924 kwam Andreas Schotel ieder jaar tijdens de zomermaanden naar Esbeek. Aanvankelijk bivakkeerde hij in een stal op het terrein van de "Oranjebond" en later in een tuinhuisje van 2 x 2 meter op dat zelfde terrein. Het kreeg de naam "De Schuttel". Later bouwde Schotel daar nog een slaapkamer bij van 2 x 2 meter en een piepklein atelier. In 2000 is "De Schuttel", op initiatief van de Stichting Vrienden van Andreas Schotel Esbeek en de werkgroep Heemkunde Esbeek, gerestaureerd als blijvende blijk van waardering voor het werk van deze kunstenaar. De gemeente Hilvarenbeek waardeerde dit initiatief met het toekennen van de monumentenprijs.

Bezoek

De Schuttel kan bezocht worden in combinatie met een rondleiding door het Andreas Schotel museum. Kijk voor de details bij "info & contact".

Bekijk afbeeldingen

View the embedded image gallery online at:
http://andreasschotel.nl/wandelroute/de-schuttel#sigProId3aecd2af20